Bed & Breakfast Poil (Morvan, Bourgondië)

De omgeving

De Morvan is een voortreffelijk vakantiegebied. In de eerste plaats voor liefhebbers van een doe-vakantie. Vooral wandelaars, fietsers en in het bijzonder mountainbikers kunnen hier volop genieten. Bourgogne is bovendien de streek bij uitstek in Frankrijk waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart op kunnen halen. Door de centrale ligging in de Bourgogne kunnen er prachtige dagtochten worden gemaakt langs de kastelen aan de Loire of naar Beaune, het wijncentrum van de Bourgogne.

De Morvan staat bekend om zijn schone lucht (geen vervuilende industrie), witte koeien (Charolais), glooiende landschappen en hoge heuvels. De Morvan bestaat grotendeels uit coulissenlandschap. Dit zijn landerijen afgescheiden door wallen en heggen afgewisseld met losse groepjes bomen en struiken. Ongeveer 45% van de Morvan is bedekt met schitterende bossen.

Parc Natural Regional Du Morvan

Autun (20 km van Poil)

Autun is één van de oudste steden van Bourgondië. Vandaag de dag is Autun een geliefde regiostad waar het voor de toerist goed toeven is. Het opvallendste gebouw in de stad is de kathedraal Saint-Lazare, waarvan de bouw begon in de 12e eeuw. Het timpaan van het hoofdportaal wordt beschouwd als een van de meesterwerken van Romaanse beeldhouwkunst. Uit de Romeinse periode bleven enkele stadspoorten en een Romeins theater bewaard. Het eigenlijke centrum van Autun is de Champ de Mars een gezellig plein waar vele terrasjes zijn opgesteld, en waar diverse restaurants zijn gevestigd. Elke woensdag en vrijdag is er op dit plein een markt. Vanaf de Champs de Mars lopen er allerlei straatjes en steegjes in de richtingen van diverse monumenten.

Luzy (13 km van Poil)

Luzy is een plattelandsstadje. Hier vind je naast bourgondische restaurants ook verscheidene winkels en enkele supermarkten.

Landschap
Weiland met de kerk van Poil op de achtergrond
Diverse dagtochten
Landschap

La Petite Bourgogne
gites, chambres et table d'hôtes